torek, 23. september 2014

Eterično olje kadila (frankincense)

Zdaj je pa RES URADNO! Eolja Doterra so čudez narave! Z inhalacijami, mazanjem se je naša najmlajša hčerka znebila nelagodnosti v grlu v dveh nočeh! Zdravnica je rekla, da zdaj lahko sam še smrkav nosek pričakujemo in to je to. Ponavadi tako stanje traja mnogo dlje. Noooro vesela!  Hip hip hura <3

Naš protokol do zdravja:
Kombinirala sem toplo/hladne inhalacije eolja sivke, Air+čajevec (za ti dve sem uporabila difuzor-hladna inhalacija) in kadilo v izparilniku. Mazala sem tudi eolje kadila v baznem olju  na vrat (na vsako uro ponoči ko se je zbudila, čez dan na dve uri). Kombinacija vsega je naredila čudež! Aleluja.

V knjigi Modern Essentials priporočajo uporabo sandalovine (te žal še nimam), kadilo (sem ga kupila v družinskem paketu :) ) topično in aromatično ter timijan in sivko aromatično.  Za respiratorne težave vemo, da je super eolje Air, za praskajoče grlo pa čajevec. In kombinacija je opravila super nalogo!

Naj povem še malo več o čudeznem eolju kadila (frankincense=franki).

Dar enega izmed svetih kraljev novorojenemu Jezusu, je bilo namreč tudi »kadilo«, naše tako imenovano olje FRANKINCENSE. Kadilo v dotični povezavi simbolizira mesto večnega velikega duhovnika, sicer pa na Bližnjem vzhodu velja kot sveto olje in kot olje, ki se je uporabljajo za žrtvene ceremonije.

Kadilo je drevesna smola drevesa Boswellia. Iz njega se pridobiva tudi homeopatsko sredstvo Olibanum in H15-ayurvedica. Oboje se uporablja pri zdravljenju vnetij, zmanjševanju edemov in tudi kot dopolnilo pri zdravljenju možganskega raka.

Boswellia je že zelo redka vrsta drevesa, raste v kamnitih tleh, ustrezajo ji zelo visoke temperature. Zanimivo je, da vlago iz zraka posrka v liste in tako hrani drevo...ob »prerezu« ne vidimo smole kot jo poznamo mi, ampak smolo - solze, povsem bele barve. Unikatno. Ko se te solze posušijo, se formirajo v majhne kamenčke in iz njih se pridobiva olje.




To olje se zelo pogosto označuje kot OLJE ZA VSE, radi pravimo, če ne veš katero olje bi uporabil, uporabi Frankincense je pa gotovo eno bolj preučevanih, raziskanih olj. Olje deluje takoj, z vdihom se skozi procese preplavi do 
notranjosti možganov. Dejansko se v telesu sprožijo kemijski procesi. Priporočam branje zanimivega članka ---> TUKAJ.

Vsekakor je to olje, ki bi ga morali uporabljati dnevno. 

Na kratko, nekaj uporab olja:
1. Poveča učinek delovanja drugih olj.
2. Spodbuja obnavljanje zdrave kože.
3. Zmanjšuje videz poškodb na koži.
4. Podpira celično zdravljenje.
5. Odličen za hišne živali.

6. Podpira delovanje naše uma.
7. V času obolenj je velik podpornik imunskega sistema.
8. Na od sonca opečeno kožo deluje kot balzam.
9. Zmanjšuje videz gub.
10. Ima čudovito pomirjajočo aromo, difuzor, izparilnik.

11. Blaži napetosti v glavi.
12. Vdihujte ga ob žalosti, žalovanju, čustvenem stresu.

VSE NOVE ČLANICE BOSTE PREJELE ePRIROČNIK za uporabo TOP13 eteričnih olj, da vam bo začetek uporabe še lažji. <3

Če vam sredi dneva zmanjkuje energije, ste utrujeni in vas čaka še dolg dan... 

Nanesite 1 kapljica Frankincense+ 1 kapljico poprove mete in 1 kapljico Wild Orange na roke v dlan, podrgnite med obema dlanema in vdihavajte, nato pa si s temi rokami pomažite vrat. Mešanico imate lahko shanite v priročnem obesku/ogrlici in vas spremlja vonj do konca opravil :)

Vsako jutro dodajte kapljico v vašo kremo za obraz. 


Kapljica kadila na nebo me vedno reši nelagodij v glavi. Nanos ponavljam na 15minut do izboljšanja in do zdaj mi več kot 3x ni bilo potrebno aplicirati.



Dodatne možnosti uporabe si preberite ---> TUKAJ.

Priporočam nakup Family essentials kita, ki vsebuhw 5ml kadila, 5ml Air mešanice, 5ml sivke, 5ml čajevca in z drugimi 5imi najbolj uporabnimi eolji vaš za 148,54€ oziroma nakup večjega Home essentials kita, kjer se eterična olja nahajajo v15ml stekleničkah (cena paketa 283,54€). Opis obeh paketov, si lahko preberete ---> TUKAJ


Za kakršnekoli informacije pišite na info@brigita.si.

Z vami in za vas,
Brigita

Ni komentarjev:

Objavite komentar