sobota, 2. april 2016

Gripa

Prečudovita pomad se je pričela. Zunaj sonček, toplota in zahrbtni veter in virusi, ki nas lahko spravijo v posteljo. 

Tudi nas je obiskala viroza, gripa, nekaj zaradi česar se dvigne temperatura, bolijo vse kosti in mišice in pred seboj ne vidiš drugega kot posteljo in si želiš le miru in počitka.

Ob pregledu literature sem našla enkratno mešanico za otroke za v difuzor z eoljem ciprese in limone, na podplatke pa sem mazala sivko s pepermintom (v 15ml kokosovega masla kapnemo 2k sivke in 1k peperminta (lahko tud spearminta)) za znižanje temperature. Ko se je le ta znižala, pa sem 3x na dan prakticirala Flu bomb. Mr. Google najde kar nekaj varjant uporabnikov, sama pa prakticiram blend, ko v 10ml baze kapnem po 1kapljico eolj limone, čajevca, OnGuarda in origana. Odrasli lahko mažemo to mešanico na vsako uro, tudi manj, za otroke pa je dovolj le 3x na dan. 


Za v difuzor je primeren tudi OnGuard, da prostor razkužimo, eolje peperminta s sivko za zbijanje temperature, Mix eolja sivke, limone, čajevca in majarona proti virusom in seveda vsa podporna eolja za imunski sistem (aborvitae, čajevec, kadilo, limeta, Breathe, rožmarin, evkaliptus, bela jelka in sivka). Ne pozabite na tekočino (super je kokosovo mleko, čaj lipe ali bezga ter šipka) in primerno oblačilo, da otroku ni prevroče/premrzlo. Ter seveda veliko in še več objemov in crkljanja z mamico.

Srečno,
Z vami in za vas,
Brigita

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar