petek, 24. april 2015

Masažne ploščice in eolje grenivke

Se vam zdi, da dnevi drvijo mimo vas? Meni se zdi, da letijo celi tedni, ne samo dnevi. Polna zaposlitev z ljudmi, ki so mi ljubi in s stvarmi, ki jih obožujem (in služba in Doterra) mi zapolnijo vsak trenutek.

Od decembra vam dolgujem recept za masažne ploščice. Enkratne za vsakodnevno uporabo po tuširanju ali za majhno pozornost vam ljube osebe. Če ne najdete trenutka samo zase, je uporaba teh masažnih ploščic enkraten izgovor.

Recept sem našla na Doterrinem blogu. Za masažne ploščice potrebujemo:
- 2/3 skodelice čebeljega voska,
- 1/2 skodelice kokosovega olja,
- 1/2 skodelice kakavovega masla,
- 5ml E vitamina,
in poljubno eterično olje. Jaz uporabljam eolje grenivke, Slim&Sassy, sivko in pepermint.

Vse sestavine segrejemo na pari, da se utekočinijo, malo ohladimo, dodamo izbrano eolje (cca 1k na 5ml baze) in prelijemo v kalupe.




Jaz sem nazadnje uporabila eolje grenivke (Citrus x paradisi), saj je enkratna za kožo.



Je zelo osvežujočega vonja, pomaga pri prebavi, ima pozitivne učinke na imunski sistem (očiščuje limfni sistem), pomaga problematični koži, pomaga pri bolečinah v mišicah pri preobremenitvi.
Eterično olje grenivke je anti-bakterijsko, proti glivično, antiseptično, proti virusno, dezinficira, je diuretikt in deluje tudi kot antidepresiv, saj odvrača od negativnih misli.
Zaradi močnih dezinfekcijskih lastnosti se ga lahko uporablja v spreju za dezinfekcijo, z njim pa lahko operete zelenjavo in sadje.
Eterično olje grenivke vpliva tudi na izgubo teže, lahko ga uporabljate tako da ga inhalirate pred jednjo, kar vam bo zmanjšalo apetit. Diuretične lastnosti pa pomagajo odvesti vodo iz telesa in pripomorejo k izgubi teže. 

Odlično tudi učvrščuje ohlapno kožo, zato je super če ga dodate v kremo ali losjon in nanašate kot običajno. Enkraten je za nosečniške trebuščke.

Uporablja se ga še za vnete dlesni, drisko, alergije, v šamponu za prhljaj, dezinfekcijo zobne ščetke.
Pri nanašanju na kožo se lahko držimo splošnih navodil za eterična olja (torej 1% mešanica), priporočena je do 4% mešanice, večje koncetracije se odsvetujejo.
Opozorila: Čeprav je možnost fototoksičnosti majhna (delež bergapentena je običajno majhen), se vseeno priporoča, da se je ne nanaša na kožo, če se boste v roku 12urah izpostavljali sončni svetlobi. Možne so preobčutljivostne kožne reakcije vkolikor pride do oksidacije. 
Zanimiva uporaba eteričnega olja grenivke: 
- Pri prhljaju lahko dodamo v šampon ali balzam 2% eteričnega olja grenivke, šampon ali balzam pustimo na lasišču 10 minut nato speremo.
- Naredimo mešanico vode, soli in eteričnega olja grenivke, ter jo damo v stekleničko z razpršilko, ki jo potem uporabljmo kot za osvežilec zraka, ali pa jo popršimo v avtu ali posteljnini.
- Nekaj kapljic grenivke damo v vodo, skupaj z nekaj soli in v mešanici, če noč namočimo zobno ščetko.
- Pri vnetju ušes jo lahko primerno razrečeno namažemo za ušesi ob pojavi bolečine.

Cena 15ml 21,96€, naročite ga preko moje spletne trgovine http://www.mydoterra.com/brigita/ , desno Shop for products, preverite, da je označeno Europe-other in Begin shopping :), članska cena je -25%. Če te zanima članstvo piši na  eolja.doterra@gmail.com.


Z vami in za vas,
Brigita



Ni komentarjev:

Objavite komentar