sreda, 6. maj 2015

Čiščenje in razkuževanje z eolji

Čiščenje... Vsakodnevno, tedensko, generalno ali po bolezni. Tako nujno, pa tako odveč, mar ne? Redkokatera uživa v tem, sama na žalost ne sodim mednje. Pa vendar se zavedam, da kar je potrebno, je pač potrebno in med in po naši bruhalno/odvajalni virozi čiščenja in pranja kar ni konec in konec...

Klasično čiščenje po tleh zaprisegam s toplo vodo, alkoholnim kisom in eoljem limone, ki tla nežno razkuži in očisti. Mešanica je res zakon.

Tokrat sem zaradi viroze, ki se je ekstremno hitro penašala naprej "dozo" povečala z eoljem OnGuard, za katerega vemo, da je ekstra dober razkuževalec. Z mesanico alkoholnega kisa, vode in eolja limone in OnGuarda sem čistila vse najbolj kritične predele (pobruhana tla in posteljo/sedežno). 
Mešanico bi lahko zamenjala z OnGuard univerzalnim čistilom, v kateri se "skrival" celotna 5ml steklenička omenjenega eolja. V teh kriticnih trenutkih bi resnicno prišel prav, saj sem zaradi enotedenske viroze porabila zelo veliko eolja, za katerega vemo, da ni tako poceni... In danes je čistilo že prispelo na naš naslov. :)




Tudi za pranje oblačil bi lahko uporabila prašek za perilo OnGuard in s tem gotovo preprečila,da se virus širi naprej. 

Ob tem ne smemo pozabiti na razkuževanje zobnih ščetk... Res gojišče nesnage, pa vendar velikokrat pozabimo, da jo moramo tudi očistiti med uporabo (še posebej po bolezi!), ne le menjati, ko ni več uporabna.

Uporabila sem vodo, malo 70%alkohola in eolje OnGuard (lahko bi dodala tudi 
eolje limone).

Na Doterra  blogu se najde enkratne recepte za DIY razkužila za roke, čistila za čiščenje oken, poliranja omar in še česa...

O posameznih OnGuard produktih sem pisala že lansko leto... Tu so posamezni opisi in cene 
http://eoljadoterra.blogspot.com/2014/08/on-guard-produkti.html

Čas je, da grem nadaljevat s čiščenjem...
Z vami in za vas,
Brigita


Ni komentarjev:

Objavite komentar