torek, 29. december 2015

Gel razkužilo in zimska krema za roke

Dopust. Pravi čas za ustvarjanje. Dva večera in spet imam polne zaloge domačih izdelkov. :)

Prvi večer sem ustvarila deodorant in olje za brado.
Drugi večer pa mazila za ustnice (tokrat z eoljem geranije in cimetom) in sladkorni piling.   



Od kar uporabljam eolja Doterra imam s seboj v torbici tudi razkužilo za roke. Najbolj enostavna izdelava je z destilirano vodo in nekaj kapljicami eolja Onguard (razmerje 1k eolja in 5m vode) (za mlajše otroke pa z eoljem limone in čajevca). Pred uporabo je potrebno mešanio seveda dobro pretresti. Tokrat pa sem se odločila, da naredim gel razkužilo, da poleg razkužila roke tudi negujem.

Za Gel razkužilo potrebujemo:
Aloevera gel
destilirano vodo
E vitamin
eolje OnGuard
embalažo na pumpico

Aloevera gel in destilirano vodo vmešamo skupaj v razmerju 5:4, dodamo 2-3k E vitamina in 1k/5ml baze OnGuard (odvisno od naše končne količine razkužila). Vmešamo skupaj in napolnimo emalažo ter uporabimo po potrebi :)

Na spletu sem našla tudi super recept za kremo za roke z eoljem kadila in cimeta. Vemo, da je cimet vroče eolje, tako da nas v roke ne bo nič zeblo. ;)

Celoten recept vidite na zgornji sliki. 
Za izdelavo potrebujemo kokosovo in kakavovo maslo, vosek in eolje kadila in cimeta. Sama sem malo zmanjšala količino kokosovega masla in dodala karite. Recept je zelo preprost, tako da priporočam, da si mazilo za roke ustvarite tudi sami ;)


Bodite lepo, lepše, najlepše.

Z vami in za vas,
Brigita
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar