Original recept smo našle na kulinarika.net, jaz pa sem ga priredila našim potrebam (mlajša hči je hud alergik na jajca in mleko).
Za parkeljne in ostala čarobna bitja potrebujemo:
Kvasec:
1 kvas
5 žlic mlačnega riževega mleka
60 dag pirine ali polnozrnate moke
25 dag deviškega kokosovega masla
pol jogurtovega lončka kokosovega bio sladkorja
1,5 jogurtovega lončka sojinega jogurta
3 žlice namočenih chia semen
2k eolja limone (namesto nastrgane limonine lupinice)
rozine
Postopek:
V skledo vsujemo moko, na sredino naredimo jamico in vanjo vsujemo
vzhajan kvasec (kvas damo v mlačno mleko in počakamo da se raztopi). Nato primešamo kokosovo maslo, kokosov sladkor, dodamo 2k eolja limone, sojin jogurt in chia semena. Vso zmes gnetemo v testo.
Pustimo, da vzhaja na toplem.Na pomokani površini razvaljamo testo na cm - cm in pol debelo. Oblikujemo parklje ali druga čarobna bitja, nanje položimo rozine in damo v pečico.
Pečemo jih 30 minut na 170 - 180 stopinjah.
Dober tek, naša skleda s parkeljni je že prazna, saj so bili res zeeelo okusni. Seveda lahko namesto parkeljnov oblikujete testo v karkoli... smrečice, darila... Testo je malo drugačno in okusno :)
Z vami in za vas,
Brigita
Ni komentarjev:
Objavite komentar