četrtek, 10. december 2015

Vegan parkeljni z eoljem limone

Veseli december je v polnem teku. Najlepši čas je seveda čas obdarovanja... tako za otroke, kot za odrasle. In prvi dobri mož nas je že obiskal. Da "revež" ne bo lačen na poti smo mu skupaj z hčerkama spekli veganske parkeljne. 

Original recept smo našle na kulinarika.net, jaz pa sem ga priredila našim potrebam (mlajša hči je hud alergik na jajca in mleko).

Za parkeljne in ostala čarobna bitja potrebujemo:
Kvasec:
1 kvas
5 žlic mlačnega riževega mleka

60 dag pirine ali polnozrnate moke
25 dag deviškega kokosovega masla
pol jogurtovega lončka kokosovega bio sladkorja
1,5 jogurtovega lončka sojinega jogurta
3 žlice namočenih chia semen
2k eolja limone (namesto nastrgane limonine lupinice)

rozine

Postopek:
V skledo vsujemo moko, na sredino naredimo jamico in vanjo vsujemo vzhajan kvasec (kvas damo v mlačno mleko in počakamo da se raztopi). Nato primešamo kokosovo maslo, kokosov sladkor, dodamo 2k eolja limone, sojin jogurt in chia semena. Vso zmes gnetemo v testo. Pustimo, da vzhaja na toplem.

Na pomokani površini razvaljamo testo na cm - cm in pol debelo. Oblikujemo parklje ali druga čarobna bitja, nanje položimo rozine in damo v pečico.
Pečemo jih 30 minut na 170 - 180 stopinjah.









Dober tek, naša skleda s parkeljni je že prazna, saj so bili res zeeelo okusni. Seveda lahko namesto parkeljnov oblikujete testo v karkoli... smrečice, darila... Testo je malo drugačno in okusno :)

Z vami in za vas,
Brigita

Ni komentarjev:

Objavite komentar