torek, 31. marec 2015

Respiratorne težave in eolje Air (Breathe)

Kašelj, polni noski, "svečke iz noska", asma, pljučnica, bronhitisi, polni sinusi, seneni nahod... vse to in druge respiratorne težave nas v zimskem in spomladanskem času večkrat doletijo.
Letos je doletel kašelj še mene. Se ne spomnim kdaj sem nazadnje kašljala. Samo zahvalim se lahko eteričnim oljem terapevtske kvalitete, s katerimi sem lajšala simptome. Najbolj uporabno med njimi je eolje AIR (Breathe).


Air je mešanica čistih, kvalitetnih in varnih eteričnih olj evkaliptusa radiata, lovorjevega lista, čajevca, limone, poprove mete, ravensare in kardamoma (slednji je na novo dodan za še večji učinek). Skupaj sestavljajo popoln proizvod, ki je nepogrešljiv prav v vsakem domu. 

Uporabimo ga lahko topično ali aromatično.
Mažemo/inhaliramo lahko tudi na 15minut/pol ure. Sama ponavadi mažem na 2uri. Večrat namažemo/inhaliramo, hitreje bomo videli učinke te čudovite mešanice. Boljše bo učikoval če ga bomo večkrat namazali, kot pa če bi povišali % mešanice.
Pred uporabo priporočam, da naredite občutljivostni test.

Načinov uporabe je več:
- Air lahko kapnemo na ninico ali mokro pleničko.
- Kapljico ali dve lahko kapnemo na ščep soli in damo v vrelo vodo v lijaku v zaparjeni kopalnici in ga inhaliramo. Ta metoda je enkratna za "zabite noske". Inhaliramo lahko tudi preko uporabe difuzorja ali izparilnika.
- Na podplatke/prsni koš lahko mažemo mešanico z baznim oljem. S to metodo se v parih dneh rešimo smrkljastega noska.
- V primeru kašlja priporočam mazanje po podplatkih z Breathom, podnevi še po prsih, ponoči pa po prsih z mešanico eolja sivke z baznim oljem, tako da se otrok pomiri, pa se zdravijo pljuča.
V primeru, da želimo blažiti posledice bronhitisa ali pljučnice, priporočam, da eolju Air tudi kadilo, saj bo povečal njegovo moč.
- Asmatiki uporabljajo Air s pomiritvenim eoljem (sivko, Serenity, Balance). Veliko jih je posredovalo zeeelo pozitivne odzive, ko dejansko "pumpice" skorajda ne potrebujejo več. Ob tem opozarjam, da je uvajanje Breatha potrebno postopoma in "po pameti", z dovoljenjem zdravnika.
-  Eolje imamo lahko tudi v obesku in ga po potrebi inhaliramo. Nekateri kapnejo eolje na dlan, pomanejo in vdihujejo (v primeru senenega nahoda/asme).
- Ob začetku polnih sinusov se lahko z mešanico z baznim oljem mažemo po čelu in ličnicah (odrasli oz večji otroci, ki si mešanice ne bodo razmazali v oči). Air lahko tudi kapnemo v vrelo fiziološko raztopino, jo inhaliramo (čez glavo damo brisačo ali večjo krpo), nato pa mlačno mešanico prelivamo skozi nosnice s pomočjo neti posodice.
- V difuzorju se enkratno poda tudi z eoljem limete, čajevca ali kadila.

Dihalne težave lahko rešujemo tudi z eoljem kardamoma, bele jelke, mire, evkaliptusa, čajevca. 


V primeru, da bi želeli, da eolja Doterra predstavim pri vas doma mi javite na mail info@brigita.si in dogovorili se bomo za termin, ki vam bo odgovarjal. Lahko vam predstavim tudi možnost dela/zaslužka.

Z vami in za vas,
Brigita




Ni komentarjev:

Objavite komentar